Tekstilni zip zastori

Rješenja

Alulux Zip-Textile-Screen sun protection exterior view

SolidScreen®: zaštita od sunca u kojoj su združeni dizajn i inovacija

SolidScreen® je poluprozirna platnena zaštita tvrtke Alulux. Privlačan materijal otporan na vremenske uvjete osigurava zaštitu od blještanja i vrućine, istovremeno osiguravajući savršenu vidljivost prema van. Omogućava prirodnoj svjetlosti da uđe, dajući prostoru svjetlost i svježinu.

Sve je više zahtjeva u vezi vanjskih sistema za zaštitu od sunca; otpornost na vjetar i solarna sjenila za veće ostakljene površine samo su neki od mnogih osnovnih zahtjeva. Inteligentni zip sistema tekstilnih sjenila tvrtke Alulux osigurava njihov besprijekoran rad unutar posebnog umetka u vodilici. Zip vodilica drži sjenilo čvrsto u mjestu, bez iskrivljavanja tijekom izloženosti vjetrovima brzine do 145 km/h, što je bilo dokazano tijekom ispitivanja u zračnom tunelu na Institutu Karman. Veliki površinski sistemi veličine do 15 m² mogući su upravo zahvaljujući zip tehnologiji.

 

Ugođaj stanovanja

Tekstilni zastori stvaraju ugodan i moderan ugođaj stanovanja. Materijal zastora je jednostavan i atraktivnog izgleda, smanjuje količinu sunčeve svjetlosti koja ulazi u sobu, no također i dovoljno proziran da se kroz njih može vidjeti. Zastori za zaštitu od sunca blokiraju sunčeve štetne zrake.

Tkanina i dizajn

Materijal vrhunske kvalitete naših tekstilnih zastora objedinjuje brojna izvanredna svojstva. Lagan je i izdržljiv , vodootporan i otporan na smrzavanje. Njegova poluprozirna struktura štiti od znatiželjnih pogleda, istodobno osiguravajući savršenu vidljivost prema van. Struktura materijala također poboljšava izgled objekta. Zastor osigurava dodatnu vrijednost i vizualnu privlačnost. Široki spektar dostupnih boja omogućuje vam da na svojem objektu ostavite vlastiti trag – od diskretnog do atraktivnog!

Bešavna površina osigurava glatko i estetsko stapanje s fasadom. Raznolikost dizajna okruglih i kvadratnih sprijeda namještenih kutija Alulux omogućuje vam stvaranje posebnih vizualnih i arhitektonskih karakteristika, kada god to poželite.

Udobnost

Naši tekstilni zastori mogu biti kontrolirani na udoban način i ovisno o vašim potrebama. Programirani daljinski upravljač može se koristiti za otvaranje i zatvaranje pojedinih zastora ili cijelih grupa s jednim pritiskom na gumb. Bez obzira koju vrstu kontrole odabrali: uvijek možete fleksibilno prilagoditi razinu svjetla kako bi odgovarala vašim potrebama.

Učinkovitost

Tekstilni zastori sprječavaju efekt staklenika tijekom ljetnih mjeseci. Zastori su osmišljeni tako da odražavaju sunčeve zrake i zadržavaju toplinu vani. Uštedite vlastiti novac koji bi inače potrošili na klima uređaj; a zimi smanjite svoj račun za grijanje, budući da se kroz prozore gubi manje topline.

Odličnih je praktičnih značajki te plijeni pažnju na svakoj fasadi.

Jenny L.

brošura

Brošura sa žaluzinama i zastorima Alulux

Često postavljana pitanja

Kako se moram brinuti za tekstilni zastor?

Prilikom čišćenja u potpunosti odmotajte tekstilni zastor. Lagana se prljavština može ukloniti mekanom, nemetalnom četkom. Prilikom mokrog čišćenja koristite pH neutralno sredstvo za čišćenje te spužvu ili mekanu četku. Nakon čišćenja uvijek isperite čistom vodom. Uvjerite se da je temperatura vode ispod 40 °C. Pobrinite se da je tkanina potpuno suha prije nego što je namotate natrag na zastor.

Kako mogu zaštititi tekstilni zastor od izloženosti jakom vjetru i mrazu?

Mraz: ako su vodilice smrznute, za upotrebu tekstilnog zastora ne koristite silu. Čim se vodilice odmrznu, jednostavno otvorite i zatvorite tekstilni zastor kao i obično.

Jak vjetar: molimo vas da zatvorite prozor jer bi jak vjetar mogao oštetiti tekstilni zastor. Za maksimalnu sigurnost preporučamo povlačenje tekstilnog zastora u slučaju jakog vjetra.

U odnosu na kog su tekstilni zastori bolja alternativa?

Tekstilni su zastori bolja alternativa za vas: ako vam je draže nježno i diskretno sjenčanje do potpunog zatamnjenja. Tekstilni zastori omogućuju ulazak prirodnog, ugodnog svjetla u sobu.

Možete ih koristiti kada želite zaštititi svoje sobe od prekomjerne topline. Tekstilni zastori blokiraju štetne UV zrake prije nego što uđu u sobu.