Rolete

Aluminijski sustavi roleta: svestrana izvedba za bolju kvalitetu života

Manja potrošnja energije, veća udobnost te prostor za dizajn i niže troškove ugradnje. Naše aluminijske rolete izrađene po mjeri idealno su rješenje bilo da renovirate postojeći objekt ili gradite nanovo.

Njemačka izrada i najkvalitetniji materijali osiguravaju trajne prednosti.

Sustavi brenda Alulux smanjuju gubitak topline kao i troškove grijanja. Nude sveobuhvatnu zaštitu te poboljšavaju klimu prostora, čak i ljeti. Poznati su po širokom spektru dizajna i značajki; bilo da se odlučite za prednje montirane rolete ili sisteme za gornje montiranje.

 

Aluminij: naš prvi izbor

Naši sustavi roleta sastoje se od visokokvalitetnog čvrstog aluminija. To ih istovremeno čini laganima i otpornima. U velikoj su mjeri otporni na koroziju i, zahvaljujući debelom sloju emajla, nije ih potrebno ponovno premazivati.

Aluminij omogućava visok stupanj preciznosti u proizvodnji i veliku izdržljivost. Prednosti aluminija takve su da se on ne može, primjerice, zamijeniti drvom – a odnose se i na cijenu.

 

Zaštita od pogleda: za više privatnosti

Sami provjerite koliko je moguće izvana vidjeti unutra. Jednostavno otvorite i zatvorite svoje rolete koliko želite u bilo kojem trenutku – bilo da se radi o potpuno otvorenom, napola otvorenom položaju ili nečem između.

Zaštita od sunca: od blještanja i UV zraka

Otvorite rolete više ili manje uz potpunu fleksibilnost, ovisno o položaju sunca. Nećete biti zaslijepljeni sunčevim zrakama, a vaš će namještaj biti zaštićen od posvjetljivanja uzrokovanog UV zračenjem.

Otpornost na vremenske utjecaje: vaši prozori traju dulje

Prije nego kiša, tuča, snijeg ili nevrijeme oštete vaše prozore, zaštitite ih svojim roletama. Vaši će prozori dulje zadržati dobar izgled a starit će sporije.

Zaštita od buke: za mjesto mira i tišine

Opustite se i imajte miran san ili uživajte u danima bez ičega što bi moglo zasmetati vašoj koncentraciji – čak i ako samo uživate u dobroj knjizi. Vaše rolete mogu smanjiti ometajuću vanjsku buku za 10 decibela.

Izolacija od hladnoće i topline: za ugodnu unutrašnju klimu i nisku potrošnju energije

Zimi hladnoća ostaje vani, dok se toplina zadržava unutra. Ljeti je unutra ugodno svježe, a toplina ostaje vani. Možete uživati u ugodnoj unutrašnjoj klimi tijekom cijele godine, uz smanjenje troškova grijanja i klimatizacije prostora.

Ušteda energije: za niže troškove

Rolete mogu poboljšati toplinsku izolaciju vašeg doma za čak 45 % te uštediti 10 % primarne potrošnje goriva vašeg sistema grijanja. Toplinska izolacija također znači da neželjena toplina ljeti ostaje vani, čime se također smanjuje potrošnja energije vašeg klima uređaja.

Veća protuprovalna zaštita: za dodatnu sigurnost

Teška vremena za provalnike: naše će rolete uljeza zadržati vani. Čvrsti konektori vratila u motoriziranim roletama i robusne zavjese roleta učinkovito povećavaju zaštitu od provala. Automatizirane rolete također mogu ostaviti dojam da ste kod kuće kad vas nema, a kradljivci će radije svoj posao obaviti negdje drugdje.

 

Kontrola svjetla: za svjetlost kakvu želite

Ulaznu danju svjetlost možete usmjeriti kako vam najviše odgovara – uz potpunu fleksibilnost. Naše rolete osiguravaju da je osvjetljenje unutar vaša četiri zida baš onakvo kakvo treba biti.

Veća zaštita od insekata: da vas male zvijeri ostave na miru

Naš neobavezni sistem protiv insekata drži ih podalje, no pritom omogućava i normalan pogled prema van. Za to je zaslužna prozirna mrežica. Tu ćemo zaštitu od insekata integrirati u vašu kutiju iznad roleta. Ona ima svoj vlastiti izlaz iza same zavjese roleta. To vam osigurava sustav 2-u-1, što omogućava otvaranje i zatvaranje roleta i zaštite od insekata neovisno jedan o drugom.

Sukladnost sa standardima: kvaliteta, operativna pouzdanost i savršeno prilijeganje

Naše rolete – zavjese i kutije – proizvedene su u Njemačkoj u skladu s odgovarajućim standardima kvalitete Europske unije. Svi sastavni elementi zadovoljavaju tražene kriterije. Operativna pouzdanost i zaštita od materijalne štete i ozljeda su zajamčene.

Standardizirani dizajn naših visokokvalitetnih profila roleta znači da su one kompatibilne sa svim roletnim kutijama uobičajenim na tržištu te ih se može precizno prilagoditi.

 

Roleta
aluminijum
Zaštita privatnosti
Zaštita od sunca
Zaštita vremena
Zaštita od buke
Hladna i toplinska izolacija
Ušteda energije
Povećana zaštita od provale
Kontrola svjetla
Povećana zaštita insekata
Sukladno standardima

Aluminij – prvoklasni materijal

Rolete su trajno izložene vanjskim utjecajima. Velik izazov, osobito u pogledu klimatskih promjena, predstavlja sljedeće: ekstremne situacije, kao što su toplinski valovi, nevremena i promjene vremenskih obrazaca. Takve vremenske nepogode iznimno loše utječu na materijale i fasade zgrada. Aluminij je povoljan, visokovrijedan materijal koji jamči trajnost i duži vijek trajanja proizvoda. Također zadržava svoj oblik i boju bolje nego PVC. Aluminijske rolete također pružaju učinkovitu protuprovalnu zaštitu:

Aluminij je bolji!

 

Zaštita

geschlossener Vorbaurollladen

Zaštita od hladnoće, sunca, buke i znatiželjnih pogleda

Kad su naše rolete zatvorene, predstavljaju visokoizolacijski zračni jastuk. To vam omogućava da poboljšate toplinsku izolaciju za oko 45 %, uštedite 10 % primarne potrošnje goriva te smanjite vanjsku buku za čak 10 decibela. Toplina i UV zrake ljeti će ostati vani. Također ćete biti zaštićeni od znatiželjnih pogleda kada god želite.

Fliege vor einem Fenster mit Insektenschutzgitter

Zaštita od insekata: sistem 2-u-1:

Neobavezna zaštita od insekata nevidljivo je integrirana u roletnu kutiju. Sastoji se od prozirne mrežice, koja odbija insekte i omogućava nesmetan pogled prema van. Naša zaštita od insekata ima vlastiti izlaz iza roletne zavjese.

schlafendes Kind

Protuprovalna zaštita

Motorizirani elementi štite rolete od presnažnog podizanja te uljezima otežavaju provalu zahvaljujući čvrstim konektorima vratila. Automatizirane rolete također osiguravaju dodatnu zaštitu od provale tako što ostavljaju dojam da ste kod kuće čak i kad vas nema. Vaše će se rolete otvoriti i zatvoriti u unaprijed postavljenom ili u različitim vremenima.

 

 

Praktičnost

Rolete Alulux rade tiho i bez zapinjanja te su jednostavne za korištenje. Pružit će vam brojne mogućnosti kako bi vam stvari učinile praktičnijima – kao što su radio-daljinsko upravljanje. To vam osigurava praktično korištenje svih funkcija, omogućavajući jednostavno upravljanje pojedinim roletama ili skupinama roleta gdje god se nalazili.

 

Programabilni prekidač mjerača vremena omogućava potpuno automatsko otvaranje i zatvaranje roleta – čak i kada niste kod kuće. Ne morate brinuti. Zahvaljujući postavci za godišnji odmor izgledat će kao da ste kod kuće u različito vrijeme, što osigurava dodatnu zaštitu od provale.

Automatizirane rolete također štede više energije.

io-homecontrol® omogućava jednostavnu integraciju roleta u vaš sustav kućne automatizacije. Naši sustavi roleta opremljeni su odgovarajućim sučeljima na zahtjev. To vam omogućava da umrežite svoj dom uz minimalne troškove instalacije. Možete uživati u inteligentnoj praktičnosti dvosmjerne bežične tehnologije, jednostavnosti korištenja složenih programskih procesa te kontrolirati svoj sustav na daljinu pomoću pametnog telefona ili putem interneta.

  • Daljinsko upravljanje
  • Vremenska sklopka
  • io-homecontrol
Fernbedienung für Hausautomation
Zeitschaltuhr
Grafik zur io-homecontrol

Svestrani sistemi koji uvijek izgledaju odlično. Samo aluminijske rolete.

Jakob A.

Energija

Junger Mann am Computer
Tabelle mit U-Werten
Grafik zum Energiesparpetential von Rollläden
Screenshot der Spar-Heizkosten-Webseite

Smanjeni gubitak topline, niži troškovi energije

Izolacijski zračni jastuk između zavjese rolete i samog prozora uvelike smanjuje toplinske mostove. Kako bi se u potpunosti iskoristio izolacijski učinak, naše rolete stvaraju čvrsti pokrov oko prozora. Toplina se zadržava unutra, dok hladnoća ostaje vani. Za vrućih dana vrijedi obrnuto. U oba slučaja štedite energiju uz bolju iskoristivost prostora.

Bolja izolacija prozora

U-vrijednost (koeficijent prolaska topline) mjeri izolacijska svojstva prozora. Što je ta vrijednost niža, to se manje topline propušta prema van. Prednje montirane rolete mogu poboljšati U-vrijednost 3 koju obično imaju stariji prozori za čak 45 %. Čak i kod novijih prozora (s U-vrijednošću 1,5), to poboljšanje može iznositi i do 29 %.

Dobra iskoristivost potencijala uštede energije

S roletama koje štede energiju ulažete u pravu stvar. Analiza ulaganja i koristi teško da može donijeti bolji rezultat.

Iako prozori zauzimaju najmanji dio površine eksterijera zgrade, odgovorni su za najveći udio izgubljene topline. To znači da su, u usporedbi s drugim dijelovima zgrade, učinkovite izolacijske mjere ovdje ekonomičnije i učinkovitije.

 

Ušteda na troškovima grijanja

Na spar-heizkosten.de možete koristiti naš kalkulator energetske uštede, uz vrijedne savjete i informacije za energetski-svjesno grijanje. Vrlo lako možete izračunati koliko energije štedite s prednje montiranim roletama. Saznajte više o učincima roleta na potrošnju energije, dinamičnoj izolaciji te načinima optimizacije upotrebe grijanja i vaših troškova grijanja.

  • Insulation
  • U-value
  • Potential
  • spar-heizkosten.de